Het verhaal van Homie

Beeldverhalen inspireren! En dat weet ook de Koning Boudewijnstichting die Jack & Charlie regelmatig inschakelt om haar vele steunprojecten in de schijnwerpers te zetten.

Zo trokken we recent naar Limburg voor een hartverwarmende human interest-reportage voor vzw Homie. Dit burgerinitiatief biedt dak- en thuisloze jongeren een bed, bad, brood en babbel.

De grootste troef van de Koning Boudewijnstichting? Haar enorme netwerk van partners en schenkers die de acties en projecten financieel steunen. Om vzw Homie aan sympathisanten voor te stellen, ontstond het idee van een human interest-reportage. De focus lag volledig op het verhaal achter de organisatie.

Aan de slag

Één cameraman, één ervaren interviewer. Meer hadden we niet nodig om de missie en werking van vzw Homie mooi in beeld te brengen. Mensen binnen de organisatie vertellen hun verhaal. Geen scripts, niets in scène zetten, alleen zo krijg je een spontaan en authentiek verhaal op beeld.

We maakten een voorselectie van de beste reacties en zorgen voor een logische flow. Omdat video’s ook vaak zonder geluid worden bekeken, voorzagen we de interviews van Nederlandse en Franse ondertiteling.

Wist je dat: Onze crew leverde deze productie in een recordsnelheid op. Na één week was de reportage volledig klaar om gelanceerd te worden!

Deel dit bericht