Vlot de Brexit door met de Brexit Adjustment Reserve

Bijna vier jaar geleden stapte Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Oud nieuws? Zeker niet. Dagelijks ondervinden bedrijven, organisaties en instellingen in de EU de negatieve gevolgen van die historische gebeurtenis. Daarom riep de EU de Brexit Adjustment Reserve (BAR) in het leven. Die biedt financiële steun aan lidstaten, regio’s en sectoren die te kampen hebben met de nadelen van de Brexit zodat zij doelgericht de economische, sociale en territioriale uitdagingen en problemen kunnen aanpakken.

In Vlaanderen beheerden de Vlaamse regering en het het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen die Europese steun voor zowel kleine projecten als grote ondernemingen. Denk daarbij aan administratieve vereenvoudiging, marketingcampagnes, personeelsbeleid of digitale innovatie.  Ondertussen zijn alle BAR-euro’s netjes verdeeld. Eind november vond het slotevenement plaats om terug te blikken op het vele verrichte werk en alle inventieve oplossingen die in diverse sectoren werden bedacht. Op dat event kregen onze levendige reportages een prominente plaats!

Aan de slag

Jack & Charlie ging langs bij een resem bedrijven en organisaties die BAR-steun ontvingen. Onze vlotte presentatrice Céline Malyster praatte met medewerkers en bedrijfsleiders om hen te laten vertellen hoe ze de financiële steun hebben ingezet en welke resultaten dat tot nu toe opleverde.

We deelden de reeks op in drie thema’s: visserij, KMO’s en toerisme. De toeristische sector, en zeker die in de westhoek, ondervond meteen de negatieve impact. Benieuwd naar hoe ze daar met de veranderde omstandigheden omgaan? Kijk en luister even mee.

Wist je dat: Video kan en mag niet ontbreken op jouw event. Beelden hebben de kracht om je publiek emotioneel te raken, de essentie van je boodschap te vatten, deelnemers in beweging te zetten. Zelf een event in het verschiet? Jack & Charlie helpt je graag om het met de gepaste videocontent naar een hoger niveau te tillen.

Deel dit bericht