Innovate to protect met de Drylock train

Drylock is een leidende Belgische producent van hygiënische producten zoals luiers, maandverband en incontinentiemateriaal.

Hun baseline? Innovate to protect. Dat motto leeft en ademt in alles wat ze ondernemen. Niet alleen voor jouw persoonlijk comfort, maar ook om onze leefomgeving te beschermen door groene en duurzame oplossingen te bedenken. Eén daarvan is het wekelijks inzetten van een goederentrein met grondstoffen van Zeebrugge richting Lovosice in Tsjechië. Die komt volgeladen terug met afgewerkte producten. Dat scheelt maar liefst 4400 vrachtwagens per jaar!

Branding agentschap JamesBold.agency bedacht een eenvoudige campagne om de Drylock train in de verf te zetten: de trein volgen van vertrek tot aankomst. En daarvoor is Jack & Charlie de uitgelezen partner!

Aan de slag

Een eenvoudig en subliem idee, maar best een ambitieus project met een strakke timing. De opnames moesten tijdens de eerstvolgende treinrit gebeuren … een week later al! Gelukkig houden we wel van een uitdaging bij Jack & Charlie…

We stuurden onze reislustige medewerker Aaron op een 3000 kilometer lange roadtrip met Ruben Benoot, de supply chain director van Drylock. Met de wagen volgden ze het lange en adembenemende traject van de trein doorheen België, Nederland, Duitsland en Tsechië.  Een logistiek huzarenstukje dat schitterende beelden opleverde, ideaal om de duurzame en groene visie van Drylock in te kaderen.

We goten alle materiaal in vier pareltjes van videovlogs die in december wekelijks online komen. Het project wordt ruim gecommuniceerd via verschillende Drylock-kanalen: een speciale plaats op hun website, globale en regionale Facebook en LinkedIn pagina’s, een YouTube playlist, en de communicatiekanalen van hun logistieke partner ECS.

Toegegeven, we zijn best trots op deze hell of a ride!

Wist je dat: Deze videoreeks werd gemaakt door een superklein team van één regisseur/cameraman ‘on the road’ en een producer/redacteur op kantoor. Of hoe een groots resultaat ook met een klein team kan behaald worden…

Deel dit bericht