Let’s Talk Elections!

Wie de commotie rond de Nederlandse verkiezingsuitslagen miste, moet wel onder een hele grote steen leven. In juni 2024 trekken ook wij Belgen naar de Vlaamse, federale en Europese stembusgang.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO FEB) werkt hard aan een toekomstplan om van België een land te maken waar het aangenaam ondernemen, wonen en werken is. In dat licht is het uiteraard belangrijk om het politiek beleid te volgen en de achterban gedetailleerd en accuraat op de hoogte te houden van de verkiezingsprogramma’s van de grote politieke partijen.

Businesszenders Kanaal en Canal Z vonden de perfecte partner in Jack & Charlie voor de productie van de tv-reeks Let’s talk Elections. We nodigden 10 Vlaamse en Waalse partijvoorzitters uit om hen aan de tand te voelen over hun visie, programma en beloftes rond de thema’s die het VBO belangrijk vindt voor het ondernemerslandschap in België vandaag én morgen.

Aan de slag

Een hele kluif, deze coproductie tussen Kanaal Z, het VBO, communicatiebureau Kwin, content agency The Content Company en videoproductiehuis Jack & Charlie. Een ervaren multidisciplinair team van technici, reporters, regisseurs en producers doken 10 dagen in de nieuwe hypermoderne debatstudio van Kanaal Z in Evere. Gastvrouwen Francesca Vanthielen en Vanessa Costanzo praten alles vlot en professioneel aan elkaar.

Het resultaat? Tien op tien!
* Tien afleveringen van 50 minuten, elke werkdag vanaf 4 december om 13 en 16 uur te bekijken op Kanaal Z en dat tien weken lang.
* Tien weekendafleveringen waarin we de hoogtepunten aanvullen met een blik achter de schermen.
* Tien podcasts op basis van alle opnames.
* Aangepaste YouTube-versies.
Zo. Wie in juni niet stevig geïnformeerd het stemhokje instapt, heeft werkelijk geen enkel excuus meer.

Wist je dat: Dat Vooruit een nieuwe partijvoorzitter heeft, wist u ongetwijfeld al. Slechts enkele dagen voor het ontslag van Conner Rousseau, blikten we zijn debat in. De opname werd meteen archiefmateriaal. Maar geen paniek, de aflevering met opvolger Melissa De Praetere is in de maak.

Deel dit bericht