Een energiedeskundige op bezoek voor je EPC?

We kunnen er al even niet meer om heen; duurzaam en energiezuinig zijn sleutelwoorden in alle maatschappelijke sectoren, waaronder ook de vastgoedmarkt.

Het Vlaams energie- en klimaatschap VEKA heeft een scala aan taken en verantwoordelijkheden. Ze stippelen het beleid uit, zetten tal van projecten op poten en informeren burgers over mogelijkheden, rechten en plichten.

Wie een huis verkoopt of verhuurt, moet een EPC-attest kunnen voorleggen. Dat bundelt alle informatie over onder andere isolatie en verwarmingsinstallaties. Op basis daarvan krijgt de woning een letterscore die aangeeft hoe energiezuinig het pad is.

Het verzamelen van al die informatie is specialistenwerk. Een gecertificeerde energiedeskundige komt langs bij je thuis. Hoe gaat zo’n plaatsbezoek in zijn werk, kan je jezelf voorbereiden en waar moet je zeker op letten? VEKA klopte op onze deur en wij gingen aan de slag met de productie van een geanimeerde explainer video.

Aan de slag

De procedure van naaldje tot draadje leren kennen, was de eerste stap. In nauw overleg met onze klante VEKA schreven we het script uit. Alle essentiële informatie kort, helder maar toch volledig bundelen is een absolute must. Om alles zo helder mogelijk uit te leggen, kozen we voor een volledig geanimeerde video.

Krijg je binnenkort ook een energiedeskundige over de vloer voor de opmaak van een EPC-attest? Met deze video weet je meteen wat je kan verwachten.

Wist je dat: Het VEKA lanceerde onlangs een webapplicatie waarmee iedereen kan nagaan of er een EPC-attest beschikbaar is voor een woning en welk label er werd toegekend. Zoeken kan eenvoudigweg op adres of certificaatnummer.

Deel dit bericht